Great Joy laat zien hoe Buurland feest!

Er bestaat al een tijdje een muzikale ode aan Buurland, gemaakt door Vic Willems - Tuinwijk West. vanaf vandaag is daar weer een hele andere variant bijgekomen, en wel door Great Joy! Een citaat vanuit de Buurland Whatsapp-groep:

Wij hebben vandaag met GREAT JOY een videoclip de wereld in geslingerd, over Buurland, met Buurlanders, opgenomen in Buurland. 💛 Het is natuurlijk slechts één van de vele manieren om deze plek te vieren en te representeren, maar wij zijn er supertrots op en hopelijk jullie allemaal ook een beetje. We zijn heel benieuwd naar jullie reacties!! (Mag op youtube!) xoxo

benieuwd? check de clip snel hieronder!

Er is een Buurland documentaire!

Buurlanders Malin en Silke hebben een docu over Buurland gemaakt! Benieuwd? check deze link en deze trailer hier

De hele film is binnenkort ook live te bekijken. En wel op zaterdag 8 oktober om 20.30u in Theater De Generator in Leiden (Middelstegracht 36, Leiden). Op maandagavond 3 oktober wordt de film hoogstwaarschijnlijk ook vertoond in De Pomp (Croeselaan 122, Utrecht). Hier hoef je (nog) geen plekje voor te reserveren.

buurland-docu

Boekpresentatie op zwemfest '22!

Toen buurtbewoner Marcel Venderbosch vorig jaar begon aan zijn fotoproject over Buurland, had hij waarschijnlijk niet verwacht dat dit zou uitmonden in een heel boek! Het boek is gemaakt samen met zijn broer Maarten, jouralist bij AD/Utrechts Nieuwsblad. Maarten verzorgde de teksten en interviews, Marcel de foto’s. De boekpresentatie was, hoe kan het ook anders, op zwemfest ‘22!

Benieuwd hoe het was? Bekijk de foto’s van de presentatie hier.

Haast Pasen

Yes feest! We wilden dus een kerstmarkt slash winterwonderland slash nieuwjaarsborrel gaan vieren in de tuinen. Maar het is al haast pasen, daarom presenteert de Haast Pasen organisatie voor jullie: “HAAST PASEN”.

Je kent het wel, je buurman of jijzelf verkoopt zijn oude rommel/eigen handel/snuisterijen vanaf een kraampje, er zijn kampvuurtjes, er is livemuziek, de hottub staat aan, er is gluhwein, live muziek, er ontstaat een spontane modeshow, knutselclub of breakdancebattle.

Jij bent bij deze uitgenodigd! Kom gezellig langs! We beginnen rond een uurtje of 12.00! BYOB

Doe mee aan De Buurland Workshops

Ha Buurlander, Heb jij ooit je buur geportretteerd? Of Buurland gevangen in een lied? Nee…? Doe dan mee aan de Buurland workshop reeks!

Voor mijn onderzoek van de master visuele antropologie heb ik (Malìn) een aantal workshops ontworpen. Het doel is om uit te vinden hoe andere Buurlanders bepaalde aspecten in Buurland (hebben) ervaren. De focus ligt op creativiteit en het gebruik van audiovisuele middelen - tekenen, fotografie, objecten - om Buurland’s bestaan te onderzoeken. Vet leuk!

De creaties die hieruit ontstaan, kunnen de basis vormen voor een Buurland fotoboek, expositie, scheurkalender, of (interactieve) website. Dat bepalen we samen tijdens de workshops.

Benieuwd? Lees dan snel meer!

Een nieuw fotoproject over buurland!

Eens in de zoveel tijd ontdekt een buurtbewoner wat er achter de gevels van Buurland gebeurd. Meestal levert dat een leuk gesprekje en een vrolijke buur op. In sommige gevallen ontstaat er echter méér!

Marcel venderbosch is Ă©Ă©n van die buren. Toen hij Buurland ontdekte, kon hij het niet laten foto’s te maken. En mooie foto’s ook! Op zijn instagram feed staan, tussen allerlei andere foto’s door, sfeerimpressies, portretjes van buren en andere geinige dingen uit Buurland. Scroll dus snel eens door zijn feed!

https://www.instagram.com/marcelvenderbosch/

De toekomst van Buurland

Mitros heeft zeven jaar geleden onderhoud gepleegd aan de panden en de bewoners de kans gegeven voor die periode te blijven wonen. Die stabiele jaren zijn ten einde. Ook nu is wederom onzeker wanneer de sloop daadwerkelijk gaat starten. De huidige bewoners startten een nieuw offensief om Buurland te behouden:

Buurland in vroeger tijden

Een kleine duik in het Utrechts Archief toont ons een aantal oude foto’s van Buurland! De Ă©Ă©n is van de aanbouw in 1947 (vlak na de oorlog - er was grote woningnood en te kort aan materialen. Dit is waarom de panden in Buurland gemaakt zijn met holle bakstenen met een staalconstructie erdoor) De tweede is van de binnentuin van Blok A. Destijds waren er kleine tuintjes bij de woningen, plus een gezamelijke binnenplaats met speeltuin en zandbak.

WijMakenUtrecht trofee 2014

Buurland is genomineerd voor de WijMakenUtrecht-trofee 2014 voor het beste initiatief dat de stad, wijk of buurt een stukje mooier maakt. Maandagavond pitchen we als Ă©Ă©n van de 6 initiatieven en hopen een prijs in de wacht te slepen! Met het prijzengeld hebben we een prachtig plan om de tuinen een grootschalige opknapbeurt te geven. Zowel Buurland als de 5 andere genomineerden zijn te zien op http://www.utrecht.nl/college-van-b-en-w/utrecht-maken-we-samen/wij-maken-utrecht-trofee/

Buurland tafelhost bij het Utrechtse vastgoeddiner

Maandagavond 27 oktober was Buurland Utrecht Ă©Ă©n van de 10 tafelhosts bij het Utrechtse Vastgoeddiner in de Werkspoorkathedraal.

De Ruimtemakers organiseerden dit vastgoeddiner om meerdere redenen:

  • Om bewoners en initiatiefnemers aan de tafels te krijgen waar beslissingen worden genomen over bouwen, grond en vastgoed in de gebieden waar zij wonen en actief zijn;
  • Om de gemeente kennis te laten maken met nieuwe spelers en nieuwe ontwikkelstrategieĂ«n voor het maken van de stad;
  • En om te laten zien dat bewoners en lokale ondernemers die ruimtelijke initiatieven nemen, meer kunnen dan pauzenummer zijn.

Zwemfest 5 - Inspiratie in foto's

<– terug naar het inspiratie-overzicht Op Zwemfest 5: Water en Buur liepen diverse creatievelingen rond die op hun eigen wijze hun momenten van inspiratie hebben vertolkt in hun kunstvorm. Hieronder: Elena van Doorn! (zie je geen foto’s? Klik dan hier!) Bericht door Buurland Utrecht.

Zwemfest 5 - Inspiratie in foto's #2 (de Afterparty)

<– terug naar het inspiratie-overzicht Ook op de afterparty van Zwemfest 5: Water en Buur liepen diverse creatievelingen rond die op hun eigen wijze hun momenten van inspiratie hebben vertolkt in hun kunstvorm. Hieronder: Benjamin Kamps! (zie je geen foto’s? Klik dan hier!) Bericht door Buurland Utrecht.

Zwemfest 5 - Inspiratie in illustraties: Lennart Jaspers

<– terug naar het inspiratie-overzicht Op Zwemfest 5: Water en Buur liepen diverse creatievelingen rond die op hun eigen wijze hun momenten van inspiratie hebben vertolkt in hun kunstvorm. Hieronder: illustraties van 10 momenten van inspiratie, door Lennart Jaspers! Tip: Klik op het plaatje voor een grote versie inclusief een korte uitleg van de maker! if (window.loadphotoswipejs) { window.alert("You've loaded load-photoswipe.js twice. See https://github.com/liwenyip/hugo-easy-gallery/issues/6") } var loadphotoswipejs = 1 document.

Zwemfest 5 - Inspiratie in illustraties: Munir de Vries

<– terug naar het inspiratie-overzicht Op Zwemfest 5: Water en Buur liepen diverse creatievelingen rond die op hun eigen wijze hun momenten van inspiratie hebben vertolkt in hun kunstvorm. Hieronder: Munir de Vries! Voorafgaand aan het buurtfestival heeft Munir een aantal gevels geschilderd, geheel in thema. Daarnaast heeft ook hij illustraties gemaakt naar aanleiding van de diverse bijzondere momenten op de 23e. if (window.loadphotoswipejs) { window.alert("You've loaded load-photoswipe.js twice.

Zwemfest 5 - Inspiratie in tekst: Thomas Baaij

<– terug naar het inspiratie-overzicht Op Zwemfest 5: Water en Buur liepen diverse creatievelingen rond die op hun eigen wijze hun momenten van inspiratie hebben vertolkt in hun kunstvorm. Hieronder: de tekst van Thomas Baaij! ZWEMFEST 5: WATER & BUUR, HET FLUSHTRUM Vastgehonkt aan de oostelijke galerij van Buurland slaat schrijver Thomas Baaij ons Flushtrum gade. Het is zaterdagochtend. De dag begint grijs en doorweekt. Ik loop door een poort gemaakt van plastic waterflessen Buurland in.

Zwemfest 5 – Inspiratie in tekst: Rosa Scholtens

<– terug naar het inspiratie-overzicht Op Zwemfest 5: Water en Buur liepen diverse creatievelingen rond die op hun eigen wijze hun momenten van inspiratie hebben vertolkt in hun kunstvorm. Hieronder: de teksten van bezoekers en buurtbewoners, opgevangen door Rosa Scholtens Reacties van bezoekers/buurtbewoners: fett mooi !?HOU EM NAT! waarom eet de beer koek? buren voor altijd (Groot)Waterland = Alfred J. Kwak = Jeugdherinnering

Zwemfest 5 in tekst en beeld

if (window.loadphotoswipejs) { window.alert("You've loaded load-photoswipe.js twice. See https://github.com/liwenyip/hugo-easy-gallery/issues/6") } var loadphotoswipejs = 1 document.addEventListener('DOMContentLoaded', function() { var items = []; document.querySelectorAll('figure').forEach(function($figure, index) { if ($figure.className == 'no-photoswipe') return true; var $a = $figure.querySelector('a'), $img = $figure.querySelector('img'), $src = $a.href, $title = $img.alt, $msrc = $img.src; if ($a.dataset.size) { var $size = $a.dataset.size.split('x'); var item = { src : $src, w : $size[0], h : $size[1], title : $title, msrc : $msrc }; } else { var item = { src : $src, w : 400, h : 300, title : $title, msrc : $msrc }; var img = new Image(); img.

Jat-Zee! Buurland Collectief op Solar 2014

Dit weekend toevallig op Solar Weekend Festival? In de buurt van Mainstage staat het Buurland Collectief met een nieuw doldwaas spel: JAT-ZEE!

Iedereen, van stuurlui tot matroos, weet dat Solar zich dermate op internationale wateren begeeft, dat er een zekere wetteloosheid en vrijheid heerst. Behalve op het Buurland domein van Solar 2014. Daar zullen de deelnemers immers flink aan banden worden gelegd. Tractorbanden wel te verstaan!

Grote voorjaarsschoonmaak!

Kun je je de snoei- en opruimdag van vorig jaar nog herinneren? Wegrottend tuinmeubilair werd verwijderd, gevels werden geverfd en er gingen zelfs mensen naar het tuincentrum voor verse grasmatten! De (gigantische) vuilcontainer puilde uit aan het eind van het weekend en de oud-ijzermannetjes waren niet weg te slaan bij alle fietswrakken. Dit jaar organiseren we weer een nieuwe editie!

Facebook-Bericht door Buurland Utrecht.

Omfietsen langs Buurland Utrecht

Nieuw Utrecht heeft de bezoekers van Culturele Zondagen afgelopen weekend laten omfietsen buiten de gebaande paden met rondleidingen langs Westplein, Zijdebalen, de werkspoorkathedraal en natuurlijk Buurland Utrecht!

Wist je dat ook de Utrechtse Ruimtemakers en Paulus Jansen (Wethouder Ruimtelijke Ordening) aanwezig waren tijdens deze rondleidingen? Op twitter noemde hij ons “Gezellig Anarchistisch

Benieuwd wat er verteld werd tijdens het omfietsen? Een deel van de presentaties zijn door Nieuw Utrecht vastgelegd op video. Bekijk ’t hier!

Yardsale in Buurland

Zondag 16 maart 2014 | 12:00 - 18:00 uur | Buurland Utrecht (Nolenslaan 49-51)

Op het laatste nippertje van de winter ben je welkom op onze ijskoude yard sale! In de gezellige tuinen van Buurland Utrecht kun je bijvoorbeeld een nieuwe (zomer)garderobe bij elkaar winkelen, een mieterse zeefdruk van Superschelden aanschaffen, je LPcollectie uitbreiden bij Papa Vinyl of een vaas scoren voor de komende lentebloemetjes. De lente is er natuurlijk nog net niet, dus om toch lekker warm te worden bakken we gingerbreadmen voor bij je gluhwein of kun je marshmallows roosteren boven een vuurkorf voor in je warme choco. En wil je van je eigen spullen af? Neem ze mee voor in de Ruiltuin!

Informatie-avond renovatieplannen Buurland

if (window.loadphotoswipejs) { window.alert("You've loaded load-photoswipe.js twice. See https://github.com/liwenyip/hugo-easy-gallery/issues/6") } var loadphotoswipejs = 1 document.addEventListener('DOMContentLoaded', function() { var items = []; document.querySelectorAll('figure').forEach(function($figure, index) { if ($figure.className == 'no-photoswipe') return true; var $a = $figure.querySelector('a'), $img = $figure.querySelector('img'), $src = $a.href, $title = $img.alt, $msrc = $img.src; if ($a.dataset.size) { var $size = $a.dataset.size.split('x'); var item = { src : $src, w : $size[0], h : $size[1], title : $title, msrc : $msrc }; } else { var item = { src : $src, w : 400, h : 300, title : $title, msrc : $msrc }; var img = new Image(); img.

Onderzoek naar zelfbeheer

Ooit schreef Jasper vd Wal iets positiefs over onderzoek naar zelfbeheer, maar helaas heeft Jasper zijn twitter-account verwijderd! https:/a/twitter.com/jaspervdwal/status/420680786556506112

Rondleiding Samir Spanja (BoKS)

Samir Spanja is voorzitter van de BoKS (huurderbelangen koepel van SSH). Tijdens een symposium over de plannen van Vereniging Buurland kreeg hij, samen met andere genodigden een rondleiding door de buurt.

Ondertussen bij de notaris...

Het is officieel! Vanaf vandaag is Buurland Utrecht een officiële vereniging. De nieuwe mogelijkheden zijn schier-eindeloos :) if (window.loadphotoswipejs) { window.alert("You've loaded load-photoswipe.js twice. See https://github.com/liwenyip/hugo-easy-gallery/issues/6") } var loadphotoswipejs = 1 document.addEventListener('DOMContentLoaded', function() { var items = []; document.querySelectorAll('figure').forEach(function($figure, index) { if ($figure.className == 'no-photoswipe') return true; var $a = $figure.querySelector('a'), $img = $figure.querySelector('img'), $src = $a.href, $title = $img.alt, $msrc = $img.src; if ($a.dataset.size) { var $size = $a.

De kracht van buurtcommunities

if (window.loadphotoswipejs) { window.alert("You've loaded load-photoswipe.js twice. See https://github.com/liwenyip/hugo-easy-gallery/issues/6") } var loadphotoswipejs = 1 document.addEventListener('DOMContentLoaded', function() { var items = []; document.querySelectorAll('figure').forEach(function($figure, index) { if ($figure.className == 'no-photoswipe') return true; var $a = $figure.querySelector('a'), $img = $figure.querySelector('img'), $src = $a.href, $title = $img.alt, $msrc = $img.src; if ($a.dataset.size) { var $size = $a.dataset.size.split('x'); var item = { src : $src, w : $size[0], h : $size[1], title : $title, msrc : $msrc }; } else { var item = { src : $src, w : 400, h : 300, title : $title, msrc : $msrc }; var img = new Image(); img.

Anti-inbraakborrel: ex-inbreker komt langs!

header

Ben jij benieuwd hoe inbrekers binnen komen in jouw huis? En belangrijker: hoe je die lui buiten kunt houden? Kom dan langs op de anti-inbraakborrel van Buurland Utrecht! Er komt ook een ex-inbreker die ons precies kan vertellen wat we moeten doen om het aantal inbraken te verminderen. Zeer de moeite waard!

Buurland op Fringe Festival

fringe logo Deze zaterdag staat Buurland op Amsterdam Fringe Festival met de RELATIERACE! Wat dat is… moet je zelf ontdekken, maar je hebt kans de liefde van je leven te ontmoeten. Echt hoor. En meteen door-en-door te kennen, mee op vakantie te gaan, en te trouwen. Allemaal op Ă©Ă©n avond. Wij gaan ons best doen, op z’n Buurlands. Kom!

Groeten uit Buurland

Vanaf morgen te koop in Buurland: Ansichtkaarten! Te versturen vanuit de Buurland Brievenbus, te vinden in de Ruiltuin op de Buurderij!

Snoei- en opruimdag!

if (window.loadphotoswipejs) { window.alert("You've loaded load-photoswipe.js twice. See https://github.com/liwenyip/hugo-easy-gallery/issues/6") } var loadphotoswipejs = 1 document.addEventListener('DOMContentLoaded', function() { var items = []; document.querySelectorAll('figure').forEach(function($figure, index) { if ($figure.className == 'no-photoswipe') return true; var $a = $figure.querySelector('a'), $img = $figure.querySelector('img'), $src = $a.href, $title = $img.alt, $msrc = $img.src; if ($a.dataset.size) { var $size = $a.dataset.size.split('x'); var item = { src : $src, w : $size[0], h : $size[1], title : $title, msrc : $msrc }; } else { var item = { src : $src, w : 400, h : 300, title : $title, msrc : $msrc }; var img = new Image(); img.

Update over toekomst Buurland

Nog steeds onduidelijkheid over de bestemming van onze panden. Goed nieuws voor all bewoners! De einddatum voor deze tijdelijke woningen zijn inmiddels weer vooruitgeschoven naar 1e kwartaal 2014!

Verder ook interessant om te weten: het college van B en W van de gemeente Utrecht heeft antwoord gegeven op de schriftelijke vragen over onze panden. Samenvatting: Er zijn geen sloopplannen voor 2013. Of er sloopplannen zijn voor 2014 is nog niet bekend. Ook het college van B en W is het er over eens dat sloop zonder duidelijk vervolgplan niet wenselijk is. Er wordt nu onderzocht of Mitros de panden kan doorverkopen aan een marktpartij, zodat het zogenaamde masterplan toch nog verder uitgevoerd kan worden.

Bijlagen: - Antwoorden op de schriftelijke vragen - Info over het masterplan

Burgemeester in Buurland

Zojuist onze burgemeester, Aleid Wolfsen, een rondleiding gegeven door Buurland Utrecht tijdens zijn werkbezoek aan de Staatsliedenbuurt. Ook wijkmanager en politie was aanwezig. Interessant om te horen was dat vanaf het moment dat wij als buurt energie zijn gaan steken in onze omgeving en buren, het aantal inbraken drastisch is gedaald!

Aleid Wolfsen

Goed festivalidee!

Bas en Ineke hebben meegedaan aan een wedstrijd van Douwe Egberts en daarbij 6 kaarten voor Pinkpop gewonnen. 6!! Omgerekende waarde, ruim 900 euro! Hoe hebben ze dat gedaan? Door een goed festival idee in te sturen. Zie hier het winnende idee:

Gitaar stuk..

Na een doldwaze nacht bleek de gitaar van Teun de grootste kater te hebben…. daar moet wat aan gebeuren!

Een zwembad in de tuin!

Ach wat, er is een zwembad gegraven! Naast de moestuin. Hoe verzin je het ;) if (window.loadphotoswipejs) { window.alert("You've loaded load-photoswipe.js twice. See https://github.com/liwenyip/hugo-easy-gallery/issues/6") } var loadphotoswipejs = 1 document.addEventListener('DOMContentLoaded', function() { var items = []; document.querySelectorAll('figure').forEach(function($figure, index) { if ($figure.className == 'no-photoswipe') return true; var $a = $figure.querySelector('a'), $img = $figure.querySelector('img'), $src = $a.href, $title = $img.alt, $msrc = $img.src; if ($a.dataset.size) { var $size = $a.dataset.size.split('x'); var item = { src : $src, w : $size[0], h : $size[1], title : $title, msrc : $msrc }; } else { var item = { src : $src, w : 400, h : 300, title : $title, msrc : $msrc }; var img = new Image(); img.

Het eerste contact..

Nieuwe buren! Hoe Berries, Bonita’s en ander goed volk voor het eerst naar elkaar zwaaien. Het begin van Buurland…